dijous, 23 de setembre del 2010

Taller de manteniment i retallar cascos


La nostra implicació, en la promoció i el suport als diferents aspectes relacionats, amb el treball amb animals; fa que haguem participat en diferents activitats formatives sobre tracció animal durant els ultims anys. Així com també hem col·laborat en la organització d'algunes altres:
Durant el curs d'iniciació a la tracció animal organitzat per l'Escola Agrària de Manresa, primavera del 2009; Al Polell es varen dur a terme les dues últimes sessions: El Baster i els guarniments, on es va tocar el tema dels guarniments de treball, el seu manteniment i algunes nocions bàsiques sobre l'ofici de Baster a càrrec d'en Pau Nieto (Baster artesà). A la tarda hi va haber la sessió de ròsseg, on en Miki Casas (professional forestal) ens va acostar a la tècnica tradicional per extreure la fusta dels boscos arrossegant-la amb matxos.
http://talladors.blogspot.com/2009/09/curs-de-rossec-i-jornada-dentrenament.html

Més recentment, el passat Divendres 3 de Septembre, a la finca del Polell, es va dur a terme el primer taller de manteniment i retallar cascos. A càrrec d'en Robert (ferrer de la rivera d'Ebre).



On varem poder apendre i practicar la tècnica de retallar cascos d'aquells animals que no porten ferradures, per a fer-ne el manteniment periòdic necessari, molt més sovint que els que van ferrats. Per això és important tenir unes mínimes nocions per a poder-ho fer un mateix.




Durant la jornada varem poder practicar amb diferents cavalls, ases i muls.




En el nostre cas ja fa anys que estem provant de treballar amb els animals desferrats i de moment la experiència és positiva.